Na een hevige renovatie periode van een jaar zijn de eigenaren van het Suske en Wiske Kindermuseum klaar voor de grote heropening. Het museum is een grote verbouwing ondergaan, naast het museum, is ook de naam veranderd. Vanaf heden zal de naam Suske en Wiske museum gebruikt worden omdat de organisatie alle generaties wil aanspreken.
De grote renovatie.
Ongeveer één jaar geleden sloten de deuren van het Suske en Wiske museum. Voor vele een grote teleurstelling. Niet alleen het dak en de ramen van het museum waren aan vervanging toe, ook de veel geliefde tentoonstelling werd onder handen genomen. Op 30 juni waren de laatste mankrachten aan het werk om de puntjes op de I te zetten voordat de grote heropening van start kan gaan. Op deze speciale dag waren alle liefhebbers van de bekende strip aanwezig om hun helden te zien schitteren in het nieuwe Suske en Wiske museum. Het interieur van het museum heeft een moderne, frisse en gelukkig een stripachtige indruk gekregen. Origineel was het interieur ontworpen door Willy Vandersteen, alleen besloot de organisatie van het museum het roer om te gooien om alle generaties aan te spreken en zo meer publiek te trekken. De kostprijs van de gehele renovatie heeft ongeveer zo’n 1 miljoen euro gekost.
”Het doel van de renovatie was om het museum een stuk interactiever te maken” verteld directeur Philip De Smet. ”Onze missie was om Willy Vandersteen een centraal punt te maken in de tentoonstelling.” Als je het museum binnenkomt wordt je ontvangen door een geanimeerde versie van Vandersteen. De animatie is gecreëerd door Luc Morjaeu, de huidige tekenaar van Suske en Wiske.
Een nieuw onderdeel van de renovatie is de bekende Striptoer. Die zal je leiden door negen nieuw gemaakte kamers waar je opdrachten en spellen moet doen, interessant voor iedere generatie, hoe je een eigen strip opbouwt. Aan het eind van de Striptoer zal je een eigen strip gemaakt hebben, waarin je zelf de hoofdrol bent.